Do something!

štvrtok, októbra 08, 2015


Stres, zhoršená nálada, únavy, bolesti hlavy, negatívny prístup, strach... Mnohí z vás vedia čo sa vám snažím týmito kľúčovými slovami naznačiť. Sú to veci, ktoré každý človek pozná. Máte toľko dôležitých činností, ktoré vás jednoducho znepokojujú. Dumanie nad rôznymi nedostatkami vo vás, či už sa to týka nespokojnosti vašej práce alebo seba samého. Rozčuľujete sa často nad zbytočnosťami, čo vás privádza k stresu a výkyvom nálad. Máte zbytočné obavy, ktoré vám prinášajú mnoho negatívnej energie. Vy sami sa do stresov dostávate. No skúsili ste sa zamyslieť, ako to napraviť? Ako sa takýmto veciam v živote vyhýbať? Čo tieto veci ovplyvňujú? Ja mám pre vás pár dobrých rad, ktoré vám určite pomôžu sa vyhnúť stresom a podobným negatívnym príhodám. 

Základom je vyhýbať sa stresovým situáciám. Pod nátlakom strachu sa dostanete do stresu, čo vo vás automaticky vyvoláva bolesti hlavy, zvieranie žalúdka... Tým, že sa budete neustále obávať neúspechu a budete používať pri veciach negatívny prístup sa dostanete do situácie, ktorá vám môže ľahko uškodiť. Nemajte obavy z určitých vecí, snažte sa ich zvládať s hlavou hore a pozitívnym prístupom a pohľadom na situáciu. Veci okolo vás sa postupne začnú dávať na správnu úroveň. Robte veci tak, aby ste mohli byť na seba hrdí. Nekonajte bez rozmýšľania. Najprv si poriadne rozmyslite čo chcete spraviť/povedať a až potom konajte. Porozmýšľaj či sa oplatí rozčuľovať sa nad zbytočnosťami.


Ďalšia chyba, ktorú ľudia často vykonávajú je sebakritika. Nedostatok spokojnosti zo samej seba. Pokiaľ budete stále upozorňovať na svoje nedostatky a nedokonalosti, nikdy sa nezačnete vnímať takí akí naozaj ste. Poukazovať na svoje chyby a ničiť si preto zdravie je asi tá najhoršia vec. Nepáči sa vám to, ako vyzeráte tak zakrývate svoju dokonalosť za tony make-upu, no to nikdy nebudete VY! Nepáči sa vám vaša postava a tak chudnete niekoľko kíl až skončíte ako anorektičky, no to nikdy nebudete VY! Nepáči sa vám vaša povaha a tak sa kritizujete a ničíte svoje pravé "ja". Začnite sa vnímať a pozrite sa na to, akí ste tam vnútri a nie zvonku. Ľudia nebudú oceňovať neustále vašu vonkajšiu krásu, ale v prvom rade tú vnútornú. Začnite nad tým premýšľať čo najskôr, pretože potom už bude na nápravu chyby neskoro. Poriadne sa zamyslite, či chcete skončiť ako anorektičky, odsudzované za svoj vzhľad, postavu, alebo byť oceňované za svoje vnútorné správanie? Stojí vám za to zničiť si život pre nespokojnosť zo samej seba? 


Rob čo ťa baví, nezaoberaj sa druhými. Každý človek má určité ambície, no niektorí sa tak zaoberajú nad názormi ostatných ľudí, že zabúdajú čo vlastne chcú. Nesmieš sa riadiť ostatnými, ži a spríjemňuj si život ako ty chceš, nie ako ostatný. Nepozeraj sa na druhých ale na seba a na svoje životné ciele. Pokiaľ budete stále pozerať na ostatných a budete sa riadiť podľa ich slov, nikdy si nesplníte svoje ambície, dokiaľ v ne nezačnete naplno veriť. Nie každý má rovnaký názor, čo je samozrejmé, ale už len z toho dôvodu by ste mali svoje sny, túžby uskutočňovať a dokázať, že vy na to máte. Neboj sa toho, že niekto nebude s tebou súhlasiť, pretože nikdy nenastane chvíľa, kedy ti všetci padnú na kolená a uznajú, že máš pravdu. Vždy sa nájdu určité indivíduá, ktoré ti nebudú veriť a budú si stáť za svojim názorom, no ty im ukáž že aj ty si stojíš za svojím a že si dôveruješ, pretože ty na to máš! 


Máš jednoducho toľko vecí na práci že nevieš čo skôr spraviť? Už ťa nebaví byť neustále v pozore a vykonávať určité dôležité činnosti? Dopraj si trochu relaxu a odpočinku. Odpočinok je pre vaše zdravie veľmi dôležitý, tak ako aj raňajky. Pri raňajkách naberáte silu aby ste zvládli deň úspešne, pretože produkujete vitamíny, ktoré vás posilnia. Podobne je to aj s odpočinkom. Vyspíte sa aby ste mohli naplno pokračovať ďalší deň, keďže v noci naberáte energiu. Mnohí z vás si toto bohužiaľ neuvedomujú a nedoprajú si toľko odpočinku, koľko by mali. Pracujú do vyčerpania a potom znovu a znovu. Dajte si na chvíľu pauzu! Doprajte si kludné dni relaxu a pohody a naberte novú silu na ďalšie dni. 


Pozerajte sa na svet z tej krajšej stránky. Buďte optimisti, nie pesimisti. Uvidíte, že všetko pôjde ľahšie ak si nebudete pripúšťať toľko negatívnosti a začnete brať veci tak trochu inak. Budete zvládať všetko lepšie a bez ohľadu na to o akú vec sa jedná. Nesmiete si pripúšťať, že niektoré veci nedokážete, radšej spravte niečo preto, aby ste to zvládli a mohli povedať: ,,toto som dokázal". 

Ďakujem za každé pozretie a dúfam, že sa vám príspevok páčil...xoxo ♥










You Might Also Like

0 komentárov

Obľúbené príspevky