Koka cookies

pondelok, decembra 19, 2016

Vianočná atmosféra žiariacich sviečok na vianočných stromčekoch , blčiaci oheň v krbe a krásne teplo v domoch. Opäť tu máme ďalší príspevok, no dnes v podobe vianočných pochutín a budú to Koka keksíky. Hľadala som rôzne christmas snacky a vybrala som práve tieto, pretože mi to prišlo ako super nápad, je to veľmi jednoduché a je to úžasná pochutina v kombinácii s inými produktami, ktoré sa dozviete na konci príspevku. Netreba o tom už nič viac hovoriť resp. písať, poďme na to!

Budeme potrebovať:
- Hladkú múku (240 g)
- Heru (200 g)
- Práškový cukor (100 g)
- Kokos (100 g) ale kľudne by som dala aj viac                      
- Kakao ( 2 PL)


Vedľajšie pomôcky:
- Veľkú misu, v ktorej všetky ingrediencie zmiešate
- Polievkovú lyžicu
- Vidličku
- 2 plechy (zatiaľ čo jeden je v trúbe na druhý už môžete ukladať ďalšie koky)
- Papier na pečenie
- Nejakú dosku, na ktorej budeme vytvárať koky a gúľať cesto.
- A hlavne šikovné rúčky, pretože pri tomto recepte ich budete potrebovať ;) (Hlavne pri miešaní cesta, lol)
 ...a ešte trpezlivosť

Postup prípravy:
1. Ako prvé dáte všetky ingrediencie do veľkej misy. Taká menšia rada: aby sa vám lepšie neskôr cesto spracúvalo je lepšie si pred začatím receptu nechať heru trochu roztopiť mimo chladničky a do misky nakrájať na menšie kusy.


2. A teraz prichádza asi tá najmenej obľúbená časť a tou je spracúvanie cesta...rukami. Všetko treba poriadne popritláčať a spracúvať dohromady. Nakoniec by vám malo vzniknúť krásne hnedé cesto, ktoré si môžete vygúľať do gule.

3. Teraz si zoberiete dosku a kúsok z cesta. Zatiaľ, kým budete robiť koky si dajte rozohriať rúru na 160°C. My sme dali na 170 ale záleží od vašej trúby. Keď máte nachystanú dosku a na nej kúsok cesta, rukami ho rozgúľajte do takého valčeku (lepší je trochu hrubší).


4. Keď už máte valček hotový, nakrájajte ho na kúsky (viď. na obrázku) cca 1cm a pol hrubé.


5. Na nakrájaných kúskoch vytvoríme s vidličkou vzor a to tak, že spravíme vodorovné čiary. Pritlačíme vodorovne vidličku na kúsok cesta a wuoalaa máme prvú koku! Postup opakujeme aj pri ostatných. Snažte sa mať koky rovnako veľké, aby sa vám nestalo, že sa niektoré menšie pripečú.


6.  Potom položte papier na pečenie na plech a začnite naň ukladať koky. Prvý plech môžete dať do rozohriatej rúry na 10-15 minút na spomínaných 160 alebo 170°C. Ja som piekla na 170°C po 15 minút.


7. Koky budú ešte trochu mäkké ale po vychladnutí ešte stvrdnú, takže ich nenechávajte moc dlho s tým, že si myslíte že ak ich tam necháte ešte dlhšie tak budú tvrdšie. My sme spravili tú chybu a nechali sme prvú várku až 20 minút a na kokách už bolo cítiť že sú trochu viac pripečené.


A na koniec mám pre vás ešte pár tipov ako môžete koky konzumovať. Mne veľmi chutia v kombinácii s teplým kakaom alebo iba mliekom pri pozeraní vianočných filmov, alebo ako náhrada cereálií či s džemom len tak na posedenie. 

Tak a to je asi všetko. Dúfam, že sa vám príspevok páčil a že ste Koky vyskúšali. Určite mi dajte vedieť či sa vám podarili. Užívajte si predvianočné dni. :)

You Might Also Like

0 komentárov

Obľúbené príspevky