Žiadne stretnutie nie je náhodné

utorok, októbra 13, 2020

 Denno denne stretávame nespočetne veľa ľudí. Sú to rôzni ľudia, s rôznymi záujmami, rôznym správaním. Niektorí ľudia sa pre nás stanú dôležitejšími ako tí druhí. Istí ľudia sú v našom živote desiatky rokov, niektorí možno len dva, iní zase iba chvíľu. Ale prečo to tak je ? Prečo neustále stretávame rôznych ľudí a prečo ich za život stretneme tak veľa? Prečo v našom živote figuruje toľko ľudí a toľkí z nich majú práve tú hlavnú rolu v našom živote ? Je to úplne jednoduché a ani si to neuvedomujeme. 


Žiadne stretnutie nie je náhodné a každý jeden človek je k nám vyslaný z istého dôvodu. Každý z týchto ľudí sa podieľal na tvorbe našej osobnosti. To, kým sme dnes je zásluha práve ľudí, s ktorými sme sa stretávali. Každý jeden z nich nás svojím spôsobom učil a my sme o tom možno ani nevedeli. Všetky nadobudnuté priateľstvá ale aj vzniknuté nepriateľstvá. Všetko to v nás vyvolávalo určité emócie. Vnímali sme rôzne správania od rôznych ľudí a práve to nás formovalo. Prispôsobovali sme sa druhým ľuďom a na základe toho sme spoznávali to, kým sme. Spoznávali sme to, kým chceme byť ale aj to, kým byť nechceme. Vnímali sme druhých ľudí a na základe toho sme formovali našu osobnosť. Úplne nevedome ale pritom tak prirodzene. 


Každý sme si za život prešli rôznymi fázami. To, akými sme ľuďmi dnes neznamená , že sme boli presne takí istí aj 5, 10 rokov dozadu. Jasné že sme neboli. Za ten čas sme stretli toľko ľudí, udialo sa vďaka nim toľko situácií v našom živote, že jednoducho nie je možné aby sme boli takí istí. Pretože každým rokom sme múdrejší. Každým rokom sme o krok ďalej v našom duchovnom ale aj osobnostnom rozvoji. Títo ľudia, ktorých v živote máme, tieto situácie, ktoré sa nám v živote stali a stanú, nám umožňujú vnímať a formovať našu osobu. Každý by sme si mali uvedomovať, že nás ľudia v našom živote majú niečo naučiť. A my sa musíme chcieť od nich niečo naučiť. Pretože chceme byť lepšími verziami samých seba, chceme byť lepšie a múdrejšie osobnosti. 

Povedzme si, chcem sa od ľudí v živote učiť. Možem a chcem. Ľudia ktorých v živote stretnem sú vyslaní, aby som sa prostredníctvom nich učil/a. Toto keď si budete denne opakovať, pre vás začne byť časom úplne prirodzené. Lepšie všetko pochopíte, naučíte sa viac chápať ľudí, pretože sa učíte predovšetkým chápať samého seba. Až kým pochopíte samých seba, budete lepšie vedieť pochopiť ľudí okolo seba.

You Might Also Like

0 komentárov

Obľúbené príspevky